header

 

Kontakti:
Biserka Babarović
e-mail

GSM
091/2502 793

Posjetite nas na Facebooku!

Dobrodošli

Dobrodošli na mrežnu stranicu naše male uzgajivačnice Red Coral koja je posvećena prekrasnoj pasmini Cavalier king Charles španijela i našim dragim cavalierskim princezama bez kojih bi nam život bio nezamisliv.

O nama

Mi smo mala glazbena obitelj, koja se dugo bavi glazbom i još je uvijek aktivna. Naime, moj suprug upravo ove godine slavi 50 godina karijere kao frontmen banda „Crveni koralji“, pa je od tuda i proizašao naziv nase uzgajivačnice – Red Coral.
Kako smo se zaljubili upravo u ovu pasminu?
Nakon tragedije koju smo prošli gubitkom našeg sina, oboje nismo znali kako i što dalje. Igrom slučaja mi je dospjela u ruke knjižica-katalog sa jedne zagrebačke izložbe pasa u kojoj sam pronašla reklamu uzgajivačnice cavaliera s najavom da se uskoro očekuje leglo. Riječ je bila o reklami uzgajivačnice Victorian Cavaliers, vlasnice Ivane Kutela Petrović s opisom karaktera tih pasa. Kad smo nazvali uzgajivačnicu shvatili smo da se zapravo svi dobro znamo iz nekih prošlih vremena!
I tako je sve počelo... kad smo došli kod nje i vidjeli tu pasminu u živo, zaljubili smo se ludo na prvu i shvatili da je to nešto za naš dom. Tako smo dobili našu prvu kujicu Kišu.  Neizmjerno zahvaljujemo Ivani što nam je usmjerila naš daljnji život i to u pozitivnom pravcu. Kako sam ja u to vrijeme bila dosta zdravstveno hendikepirana, Ivana me je stalno nagovarala da prijavim Kišu za izložbu i da će ona pomoći oko izlaganja...Tako je i bilo...na izložbama na kojima je Kiša nastupila ukupno je osvojila 4 CAC-a i 1 R.CACIB no kad smo trebali zatvoriti to poglavlje sa pokojim šampionatom, ja sam nažalost morala na dvije operacije.
Nakon dugogodišnjeg oporavka, odlučili smo Kišu dati u uzgoj kako bi dobili i njezinu nasljednicu s obzirom da nam je, kako ja to volim reći a apsolutna je istina, „spasila život“. Zato svim ljudima koji imalo vole životinje ili su u nedoumici da li nabaviti psa savjetujem da to učine i to čim prije jer će im pas definitivno oplemeniti život, a naročito kad je riječ ovoj pasmini koja ima toliko ljubavi u sebi i koja vas prati poput sjene u svim vašim dnevnim aktivnostima.
Sa 3 godine naša Kiša je na svijet donijela prekrasnu i vrlo posebnu kujicu koju smo nazvali Moja koja je nažalost imala kratak život.

Sa dječicom naše Kiše koja je izuzetnog karaktera uspjeli smo uljepšati život i mnogim drugim obiteljima te odlučili da će uzgoj pasa koji se kod nas razvio u enormnu ljubav prema psima do kraja života biti naš hobi koji će nam upotpunjavat penzionerske dane, a briga o njima biti naš posao. Tako nas je naša Kiša povezala sa puno divnih ljudi sa raznih strana Hrvatske i svijeta.
Iz Kišinog četvrtog legla ostavili smo si dvije kujice s kojima namjeravamo pomalo na izložbe, pomalo uzgajati ovisno koliko nam zdravstveno stanje to bude dopuštalo.
Krajem 2011. godine, kao najljepši božićni dar nam je stigla nova ljubimica Irma, prva trikolorka u smeđe bijelom društvu i to ponovo iz uzgajivačnice Victorian Cavaliers od naše velike prijateljice i prekrasne nesebične osobe Ivane koja nas je dodatno potakla da ustrajemo u našem naumu – oplemenjivanju ove divne pasmine i života dobrih ljudi.

Novosti

Red Corals uspješni na izložbama 2013.!

Alicia Red Coral
CHM-HR

Anastasia Red Coral
CHM-HR CH-HR

Armstrong Red Coral
CH-HR